Perle pe Argintarie.ro

Astazi m-am gandit sa scriu un pic despre perle.  Cred ca orice femeie cocheta poseda deja un sirag sau o bijuterie cu perle.  Pana nu demult, la noi cele mai populare erau perlele albe si, de cele mai multe ori, false.  In ultimul timp, de cand ne-am mai deschis si noi catre lume am observat din ce in ce mai multe doamne purtand perle veritabile de diverse culori si marimi montate in bijuterii alaturi de diamante sau cristale valoroase.  Bijuteriile cu perle dispar primele din magazin!  Sunt comandate in mod egal si de femei si de barbati.  Asta ma bucura, inseamna ca romanii au inceput sa aprecieze calitatea si sa se respecte mai mult. Bravo!

Perlele sunt singurele pietre semipretioase ce se formeaza in creaturi vii! Asta-i bine pt ca, spre deosebire de celelalte pietre, perlele pot fi crescute in culturi.  Recoltarea lor de la moluste a inceput cu mii de ani in urma.

Perlele de apa dulce au aparut in China prin anul 1000 i.Hr.  In secolul XIV europenii au inceput sa le poarte ca podoabe.  Prin anii 1920 americanii intreprinzatori au inceput sa le cultive. Buna miscare!

O perla naturala se formeaza natural doar la una din 15000 de moluste. In afara de stridii (de apa sarata) si scoici (de apa dulce) exista si alte vietuitoare care produc perle ocazional. Foarte rare si scumpe sunt perlele orange Melo Melo ce provin din melci marini sau minunatele perle de scoica roz deosebite si prin modelul lor neobisnuit cu irizatii ca niste flacari. Mai recent descoperite sunt perlele tip abalone cu modelul ala super tare in nuante albastre si verzi.

Grecii antici credeau ca perlele ar fi de fapt lacrimi ale zeilor si ca aduc fericire conjugala, protejand femeia de tristete. Romanii le numeau “margarita”, de unde si romanescul “margaritar”. Pentru ei perlele simbolizau chiar persoana iubita. Musulmanii le considerau ca reprezentand femeia virgina. Pentru indieni insemnau “lacrimi”, iar japonezii erau convinsi ca “poarta noroc”. Chinezii vedeau perlele ca semne ale demnitatii, intelepciunii si luxului (mi se pare cea mai buna asociere :) ). Legendele lor povestesc despre perle cazute din cer in timpul luptelor dintre dragoni.

Cam atat cu istoria, mai povestim si maine.

Daca iti plac perlele le gasesti si in magazinul nostru, la Bijuterii cu pietre marine, unde intre filtrele din dreapta poti alege Perle sau le poti vedea cu un singur click aici!

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Perle pe Argintarie.ro”

  1. ginaS says:

    imi place mult sa port bijuterii din argint cu perle si articolul mi se pare foarte dragut. Astept cu nerabdare urmatorul vostru articol despre perle.

  2. Lov4 says:

    Nu stiam ca exisata perle atat de colorate. Sunt minunate si imi plac atat in monturi din aur cat si pe argint, acum fiecare dupa buget… dar oricine isi poate permite in ziua de azi bijuterii cu perle.

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro