Pietre semipretioase de… Noiembrie

Luna trecuta va povesteam despre opal; in Noiembrie, piatra lunii este citrinul. 

Cu nuante calde, de la galben pal la chihlimbariu inchis (cum sunt citrinele Madeira), aceste pietre semipretioase par desprinse dintr-un tablou de Van Gogh. Denumirea “citrine” vine din vechiul frantuzesc “citron” care insemna “lamaie”.

Citrinele sunt forme rare de cuart si au fost folosite de mii de ani pt a decora arme sau bijuterii.  Aceste pietre au inceput sa fie din ce in ce mai populare inca din anii 300 – 150 I.C., in Grecia Antica.  Se credea ca bijuteriile cu citrine au puteri magice impotriva gandurilor rele si a veninului de sarpe. Pentru proprietatile sale, citrinele erau chiar recomandate de medici ca remediu impotriva unor afectiuni ale rinichilor. Stralucirea aparte a citrinelor i-a facut pe egipteni sa creada ca ar fi aureola zeului Ra, zeu al soarelui.  In secolul 17, faurarii de arme din Scotia impodobeau cu citrine manerele pumnalelor, uneori folosind chiar un singur cristal mare de citrin pentru maner.

Pietre semipretioase citrine

Pentru a le evidentia frumusetea culorilor, unele citrinele montate in bijuterii sunt incalzite inainte, proces ce ajuta la intensificarea nuantelor. Iata motivul pentru care nu trebuie sa uiti bijuteriile cu citrine la soare timp indelungat… le poti altera culoarea!

Bijuterii cu pietre semipretioase citrine

Ai ales sa porti sau sa faci cadouri bijuterii din argint cu citrine? Afla ca sunt un simbol al puterii si sperantei! Citrinele oferite cadou vor spune: prietenie, putere de a iubi si de a sti sa primesti iubire.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Pietre semipretioase de… Noiembrie”

  1. [...] Unele cristale de ametist, in special cele din Brazilia sau Uruguay, pot deveni galben-maroniu prin incalzire, fiind apoi comercializate ca citrine. [...]

  2. Stefy says:

    Foarte interesante si utile articolele voastre… preferatele mele sunt acestea despre pietre si bijuterii cu pietre pretioase sau semipretioase. Sper pe viitor sa gasesc mai multe articole despre pietre si zodii :)

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro