Pietre semipretioase de Ianuarie

Cei nascuti la inceput de an sunt protejati de granate! Ele sunt pietrele semipretioase ale lunii Ianuarie.

Desi au aceeasi structura cubica a cristalelor ca si la diamante, granatele sunt de fapt un intreg grup de minerale care difera intre ele prin compozitie chimica, forme si culori. Considerate pietre pretioase, granatele sunt deosebite fiind unele din putinele pietre la care este intalnit fenomenul numit fotocroism: proprietatea de a-si schimba culoarea atunci cand piatra este expusa la lumina zilei si ulterior la o lumina incandescenta. Extrem de rar la pietre semipretioase, fenomenul mai este intalnit si la alexandrite. E un fel de magie !!!

pietre-semipretioase-granate

Granatele pot avea aproape orice culoare a curcubeului: rosu sau purpuriu (pyrope si almandite), orange (spessartine si hessonite), galben (andradite, hessonite, grossularite), verde (andradite, grossularite, tsavorite, uvarovite). In timp ce granatele rosii (denumite si “rubine regesti”) pot fi gasite pe toate continentele Terrei,  spesartinele orange si granatele verzi (adesea confundate cu smaralde) sunt mult mai rare.

Cuvantul “granat” vine din latina: “granatus” insemnand “cereala”. Etimologic, el poate deriva si din “pomegranate” (rodii), denumire datorata asemanarii unor cristale de granate cu semintele de rodie.

Bijuterii argint cu granateCercei candelabru cu pietre semipretioase granateBijuterii argint cu granatePandantive argint cu granate

Bijuterii cu granate au aparut inca din anul 3100 i.Hr. cand egiptenii creeau pentru faraoni coliere din pietre semipretioase si le ingropau apoi in morminte cu mumiile acestora. In Roma Antica, granate sculptate impodobeau inelele – sigilii folosite pentru a timbra cu ceara documente oficiale. In Evul Mediu granatele rosii erau purtate in randul clerului si nobilimii.

Ofera cadouri bijuterii cu granate celor nascuti in ianuarie: ele semnifica prietenie adevarata, devotament si puritate!

Bijuterii argint cu granate

Tags: , , , , , , , , ,

7 Responses to “Pietre semipretioase de Ianuarie”

 1. bogdy says:

  Interesant articol! Am primit un set din argint cu pietre semipretioase de ziua mea in ianuarie si cred ca sunt granate! Acum ma bucur sa aflu ca ele au semnificatii aparte pentru cei nascuti la inceput de an :)

 2. karen says:

  Pentru cineva nascut in luna iulie (in zodia leu) ce pietre semipretioase imi puteti recomanda?

 3. Arg-admin says:

  Piatra semipretioasa a lunii iulie este rubinul. Pentru cineva nascut in zodia leu iti putem recomanda bijuterii cu onix, citrine, granate sau cuart. De asemenea, pentru zodia leu avem si un model foarte expresiv: Inel din argint cu figurina leu.

 4. Cory - Cory says:

  Tot timpul am asociat bijuterii cu granate unor femei sau barbati de varsta a 3-a.Cu ajutorul vostru mi-am dat seama de frumusetea si eleganta acestor bijuterii si de faptul ca se potrivesc de minune oricarei varste.

 5. Liliana_Liviana says:

  Foarte interesant articolul, asa am mai invatat si eu ceva nou despre genul acesta de bijuterii.

 6. Georgiana says:

  Super articolul! Poti oferi cadouri bijuterii de Craciun cu granate prietenilor nascuti in ianuarie :) . Felicitari aveti cele mai frumoase bijuterii!

 7. Californication says:

  Hai noroc! :)

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro