Despre argint si bijuterii din argint

Imi place foarte mult argintul. Spre deosebire de aur, este elegant si sofisticat intr-un mod neostentativ. Mai jos gasesti un minim de cunostinte pe care cred ca trebuie sa le aiba orice om caruia, ca si mie, ii plac obiectele si bijuteriile din argint.

Argintul este un metal pretios, folosit de mii de ani pentru realizarea de ornamente, bijuterii, vesela, tacamuri sau ca moneda de schimb. De multa vreme este considerat al doilea metal pretios dupa aur iar in Egiptul Antic si Europa Medievala, deseori valora mai mult decat aurul. Cele mai multe resurse din acest metal pretios se gasesc in Canada, Mexico, Peru, Australia si Statele Unite, dintre acestea Mexico fiind cel mai mare producator de argint din lume.

Denumirea de argint vine din latinul “argentum”. Este un metal stralucitor, alb, ductil si maleabil care, multumita structurii sale, poate fi lustruit impecabil. Argintul are cel mai inalt grad de reflectivitate dintre toate metalele, fiind astfel un metal perfect pentru bijuterii. Are o conductivitate electrica si termica extrem de ridicata.

Cu toate aceste proprietati minunate, argintul este o resursa destul de abundenta si usor de extras din minereu ajungand astfel sa aiba un pret accesibil. Este metalul ideal pentru crearea de bijuterii pentru toate gusturile si toate buzunarele.

Bijuterii argint - Cercei din argint inimioareBijuterii argint - Inel din argint inimioareBijuterii argint - Colier inimioara din argintBijuterii argint - Bratara din argint fixa

Argintul pur, nealiat cu alte metale, este foarte moale, putand fi cu usurinta indoit. Pentru a deveni mai rezistent, argintul poate fi aliat si cu alte metale, obtinandu-se astfel mai multe tipuri de argint. In functie de continultul de alte metale din argint, acesta va purta o anumita marca. Marca reprezinta o indicatie generala a puritatii si calitatii metalului, specificand procentajul de argint continut.
Argintul “Sterling” (veritabil, de cea mai buna calitate) folosit la bijuterii de lux este compus din 92.5% argint aliat cu cupru. Bijuteriile sau alte obiecte lucrate din argint sterling vor purta marca 925 sau SS (Sterling Silver). Verifica intotdeauna ca bijuteriile din argint pe care le cumperi sa fie marcate 925; astfel te asiguri ca nu ai fost inselat si ai cumparat cel mai pur argint posibil.

Bijuterii argint - Inel din argint cu gravura abstractaBijuterii argint - Cercei din argint cu Ochiul lui ShivaBijuterii argint - Pandantiv inimioare pentru gravuraBijuterii Murano - Inel din argint Murano Millefiori

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Despre argint si bijuterii din argint”

 1. Geta says:

  foarte util articolul, cred ca informatiile prezentate mai sus sunt foarte utile oricarui cumparator de bijuterii din argint.

 2. Raluca says:

  Un articol informativ care imi place! Bookmark pentru voi :) Cat despre bijuterii din argint sunt sigura ca cele cu sticla de Murano au o calitate aparte motiv pt care sunt si mai putin accesibile, dar pentru mine conteaza foarte mult si faptul ca sunt semnate de un designer, este un fel de brand si recunosc ca m-au cucerit.

 3. Anya_27 says:

  Pentru a nu avea surprize neplacute trebuie sa cunosti argintul. Eu cand eram mai mica verificam daca scrie sau nu pe perete, dar nu stiu daca este o metoda foarte buna atat pentru aur cat si pentru bijuterii din argint.

 4. Mini-ME says:

  Eu port si aur si argint, dar am fost tentat sa investesc mai mult in aur deoarece nu isi pierde valoarea si la zile “negre” e bine sa ai ce vinde ;) ). Anul asta vad ca a mai crescut pretul si la argint si pare o investitie profitabila. Pe viitor mai multe bijuterii din argint pentru mine :D

 5. Nico says:

  Multumesc pentru articol, ma bucur ca am aflat lucruri noi despre bijuterii.

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro