Bijuterii placate cu…

Am sa continui sa expun cateva informatii care iti pot fi de folos atunci cand cumperi bjuterii, mai ales daca faci aceste cumparaturi intr-un magazin online unde te poti baza doar pe fotografii si detaliile puse la dispozitie pe site. De data asta voi vorbi despre bijuteriile placate.

Procesul prin care un metal este invelit cu un strat subtire din alt metal (de obicei superior) folosind curentul electric este cunoscut ca electroplacare.

Nichelul, care este un metal dur, este deseori plasat intre argint si metalul cu care acesta se placheaza pentru ca faciliteaza aderenta celui din urma si confera stralucire produsului finit.  Problema este insa ca poate cauza iritatii severe celor care au sensibilitate sau alergie la nichel.  Din acest motiv, bijuteriile din argint pe care le vei gasi pe Argintarie.ro NU contin nichel.

Rhodium-ul este un metal dur, durabil, de culoare argintie care se poate alia cu platina la temperaturi inalte si este apoi folosit la placarea altor metale formand pe suprafata acestora un strat foarte rezistent la coroziune.  Rhodium-ul face parte din grupul platinilor si se extrage din minereurile de platina.  Este un metal mai scump decat aurul si se gaseste in cantitati foarte mici pe planeta. 

rhodiuminel din argint placat cu rhodium

Bijuteriile din argint Sterling placate cu rhodium sunt rezistente la zgariere, abraziune si coroziune.  Dupa cum am mai spus, argintul are tendinta de a se matui destul de repede; contactul cu pielea, cu parfumurile si cosmeticele pe care le folosim poate de asemeni sa-i modifice culoarea si aspectul.  Din aceasta cauza bijuteriile si obiectele din argint trebuiesc frecvent curatate si lustruite.  Dar pentru ca rhodiumul are o rezistenta mult mai ridicata la contactul cu acizi si alte chimicale, acest lucru nu este necesar la bijuterii din argint placate cu rhodium.  In plus, prin placarea cu rhodium bijuteriile de argint primesc un aspect lucios si nobil, de aur alb.

inel inimioare din argint placat cu rhodiumbratara din argint placata cu rhodiumcercei din argint rodiat, cu perle naturalecolier din argint placat cu rhodium

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Bijuterii placate cu…”

 1. risa838 says:

  Am incercat si eu cateva bijuterii argint placate cu rhodium si am ramas un pic surprinsa de stralucirea si rezistenta lor fata de a celor din argint simpu. Desi sunt un pic mai scumpe dupa cate am vazut, chiar merita!

 2. Petruta Vasile says:

  Am observat si eu ca sunt mult mai rezistente bijuteriile placate cu rhodium… Modelele cu murano millefiori si argint placat sunt absolut geniale. Aveti cele mai frumoase bijuterii. Felicitari si pentru minunatele articole de pe blog!

 3. Brandusa Vasile says:

  Imi place mult stralucirea argintului placat cu rhodium, iar bijuterii din argint atat de deosebite nu prea am vazut pe la noi.

 4. Mirela Dragusin says:

  Se si pastraeaza altfel, am o pereche de ani de zile si este si acum la fel. Sunt mai scumpi dar merita.

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro