Smaralde – Pietre pretioase de Mai

Bijuterii cu smaralde pentru cei nascuti in Florar!  Se crede ca pietrele de smarald sunt vindecatoare si poarta noroc nativilor din luna Mai, aducand liniste si dragoste.     

Desi smaraldele columbiene sunt considerate cele mai frumoase din lume pentru culoarea lor extraordinara si tipul de cristalizare, exemplare timpurii de pietre pretioase smaralde, descoperite recent, in China, par sa rivalizeze cu uimitoarele culori si calitatea vestitului smarald columbian Muzo.

Semitii le-au denumit simplu, barraqtu = pietre stralucitoare, denumire care mai tarziu s-a tradus la greci in smaragdos = piatra verde, apoi a fost preluata de latini care i-au spus smaragdus. Astfel, minunatiilor pline de stralucire le spunem azi smaralde

bijuterii din argint cu smaralde

Jardin (care in franceza inseamna gradina) este termenul folosit in industria de specialitate pentru a face referire la incluziunile pe care le au cristalele de smaralde in general. Smaraldul este un mineral care cristalizeaza in sistem hexagonal. Marimea cristalelor rareori depaseste cativa centimetri avand frecvent incluziuni de biotita sau alte minerale. In functie de jardin specialistii pot determina valoarea unui smarald si pot distinge intre smaralde naturale si sintetice. Oricum, este acceptat faptul ca orice smarald are incluziuni, pietrele la care acestea lipsesc fiind extrem de rare.

In 2001, un smarald legendar a fost cumparat de un anonim, dupa ce fusese licitat de Christie’s din Londra, la pretul de 2.2 milioane USD. Era numit smaraldul mongol fiind unul dintre cele mai mari cunoscute. Piatra pretioasa data din 1965, avea 217,8 carate si 10cm inaltime. O fata a pietrei era inscriptionata cu rugaciuni, iar pe cealalta se gaseau magnifice motive florale. 

Cel mai mare smarald din lume are 16.300 carate si se afla in muzeul Tokapi-Serail din Istanbul.

Acum, ca stii cateva din povestile ce le inconjoara, ai un motiv in plus sa iubesti minunatele bijuterii cu pietre pretioase si semipretioase .  Te asteptam in magazin cu o multitudine de bijuterii cadouri pentru Constantin si Elena.

Tags: , , , , , , , ,

5 Responses to “Smaralde – Pietre pretioase de Mai”

 1. adela says:

  Verdele este culoarea mea preferata si poate ca de aceea ador si bijuteriile cu smarald. Recunosc ca nu stiam atat de multe desprea aceaste pietre pretioase, iar articolul acesta mi-a fost foarte util.

 2. bella_sylvya says:

  Cand eram mica imi imaginam ca bijuterii cu smaralde poarta doar printesele, deoarece mama mea imi citea multe basme in care smaraldul era cea mai de pret piatra. Azi sunt si eu o printesa, am multe bijuterii cu smaralde, o pereche de cercei chiar de la voi. Numai bine!

 3. Alina_Bubulina says:

  De cate ori aud cuvantul smarald “simt fluturasi” in stomac… Am o colectie destul de vasta de bijuterii cu pietre pretioase si semipretioase, a carei piesa de rezistenta este colierul cu smaralde mostenit de la bunica… poate am ocazia sa va trimit si o poza cu el. Port cu mare placere la fiecare ocazie deosebita si brosa cumparata de la voi!

 4. Laura Ciobanu says:

  M-am abonat si la newsletter-ul vostru, sper cat de curand sa primesc vesti de la voi in legatura cu bijuteria cu smaralde solicitata. Acum ca am invatat si un pic din istoricul acestor pietre pretioase imi doresc si mai mult bijuterii cu smaralde.

 5. Ioana_Jo says:

  Eu sunt nascuta in luna mai, dar nu am stiut pana acum ca smaraldul este piatra mea “protectoare”. Sper sa mai aduceti pe stoc si alte bijuterii cu smaralde! Numai bine!

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro