Bijuterii cu rubine pentru luna iulie

Ii sarbatorim pe nativii lunii Iulie oferindu-le bijuterii din argint cu pietre pretioase rubine. Cele mai stralucitoare si indraznete pietre pretioase, rubinele, prind viata prin nuantele de rosu viu cu care si-au castigat renumele inca din Antichitate.

Supranumit Rajnapura sau rege al pietrelor pretioase, rubinul provine din familia conrindonului, iar minunatele nuante dominante de rosu purpuriu sunt datorate ionilor de crom. O adevarata declaratie de dragoste, un cadou romantic, plin de pasiune, o bijuterie cu pietre pretioase rubine va purta cu ea inainte de toate istorie impresionanta si popularitate.

pietre pretioase rubine

Cuvantul rubin vine din latina, unde ruber inseamna rosu. Rubinul cristalizeaza in sistem hexagonal si este o piatra pretioasa la care, atunci cand este taiata cabochon, se intalneste efectul de asterism (reflexia luminii este in forma de stea cu sase raze), motiv pentru care aceste rubine sunt extrem de valoroase.

Cele mai apreciate rubine provin in general din Asia, mai precis Tailanda si Myanmar, iar cele mai rare din Sri Lanka.  Cel mai mare rubin din lume poarta numele de Nawata Rubin si are 496.5 carate.

Simbol al pasiunii necontrolate, rubinul era numit de alchimisti “piatra filozofiei” si putea darui viata vesnica celui care o detinea. Se crede ca minunatele rubine au rol protector si au puterea de a ajuta purtatorul sa aiba incredere in sine si o mai mare putere de concentrare si decizie. Sunt pietre ale succesului, ce ajuta la un psihic sanatos si o mai buna imunitate a organismului. Piatra pretioasa rubin este mentionata in si Biblie cu referire directa catre intelepciune si frumusete.

Bijuteriile din argint cu pietre semipretioase onix sunt alte alternative inspirate pentru cei nascuti in luna Iulie.

brosa cu rubinepandantiv argint cu rubininel de argint cu onixpandantiv din argint cu onix

Mai multe bijuterii din argint cu pietre semipretioase si pietre pretioase puteti vedea in magazin.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Bijuterii cu rubine pentru luna iulie”

 1. Clau22 says:

  Cele mai frumoase bijuterii cu rubine le-am vazut la un targ de bijuterii in India, dar pana acum nu am avut curiozitatea sa aflu mai multe despre ele. Luna aceasta este si ziua sorei mele si sper sa gasesc o bijuterie cu aceasta piatra minunata sau poate una cu onix.

 2. Ruxandra says:

  Dintre toate pietrele pretioase rubinele sunt preferatele mele atat in stare naturala, neslefuite, cat si in monturi de bijuterii. Love them all! :)

 3. Zana says:

  Foarte interesant articolul, asa am mai invatat si eu una alta despre piatra mea preferata. Cat mai multe bijuterii deosebite!

 4. Remi says:

  Interesanta ideea acestor articole. Mi-ar placea sa stiu cat mai multe si despre bijuterii cu pietre semipretioase specifice fiecarei zodii.

 5. Fatima says:

  Un articol foarte interesant cu bijuterii minunate. Felicitari! :)

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro