Marcasite pentru un look vintage

Cu stralucirea lor┬ámarcasitele au fascinat omenirea mii de ani. Francezii le-au numit ‘pietre ale sanatatii’ si se crede ca au puterea de a intari vointa, de a imbunatati activitatea cerebrala, de a aduce bunastare si noroc celui care le poarta.

Marcasite + argint = bijuterii vintage

Este o formula simpla datorita careia marcasitele au devenit favorite in lumea bijuteriilor. Montate in argint, ele dau nastere unor bijuterii foarte usor de asortat indiferent daca este vorba de tinute de seara sau de zi si adauga o amprenta vintage extrem de reusita.

Port adesea cercei cu marcasite cand imi doresc nuantarea unei camasi sau a unei rochite vintage, iar setul din argint cu marcasite si granat pare a nu avea varsta asa ca l-as purta cu multe haine vintage de seara.

Toate marcasitele montate in pandantive, ceasuri, brose, bratari sau alte accesorii sunt de fapt pirite (mineralul denumit chimic ‘sulfit de fier’). Exista si minerale numite chiar marcasite dar ele sunt prea instabile si fragile pentru a fi folosite in stare naturala, asa ca…revenind la pirite iti pot spune ca ulterior fixarii in pandantive, cercei, inele sau alte piese irezistibile ;) acestea sunt oxidate pentru a preveni matuirea. As spune ca tocmai acest procedeu este ‘creatorul’ lookului vintage atunci cand vorbim despre bijuteriile cu marcasite.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro