Sideful in bijuterii

Am vorbit pana acum despre perle, pietre semipretioase si minunatele bijuterii cu sticla de Murano, insa nu am vorbit niciodata despre sidef… Era imposibil sa nu imi amitesc de acest material, mai ales acum, cand incepem sa punem in casetele de bijuterii noile colectii de vara :)

Cred ca purtam bijuteriile cu sidef in special vara pentru ca acest material deosebit are o stralucire aparte cand razele soarelui il descopera, iar atunci cand vad o bijuterie cu sidef imi este gandul la …vacantaaa!!!

Ce este sideful?

Sideful este de fapt o alta denumire pentru nacru si desemneaza un amestec de minerale secretate de scoici si alte moluste, in cochiliile acestora, cu rolul de a le proteja de paraziti si corpuri straine. Sidefului i se datoreaza formarea minunatelor perle, el fiind de fapt chiar acea substanta ce se depune in straturi in jurul obiectului minuscul introdus in scoica intamplator (de natura) sau voit (de catre om) spre a deveni perla (naturala sau de cultura).

Bijuterii cu sidef pentru un look exotic

Sunt sigura ca multe dintre voi prefera vara un look exotic, la fel ca si mine… Stim noi de ce ;) Din colierele mele de vara nu lipseste sideful si te invit si pe tine sa il recunosti intre pietrele colierelor tale pentru ca sigur este acolo.

Bratarile cu sidef fatetat transparent imi plac pentru ca sunt pline de farmec si desprinse parca din valurile marii, iar inelele fantezie cu pietre colorate au si ele doza lor semnificativa de… sidef :)

Mai ramane esarfa lunga, bogat colorata in nuante pastelate pe care o voi decora cu brose cu sidef si o voi pune in bagajul de …vacanta… Daca am uitat ceva, spune-mi tu?!

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro