Despre… Ochiul lui Shiva

Shiva, insemnand “cel de bun augur”, este zeul suprem in mitologia hindusa. O scoica regasita in bijuterii atat de bijuterii cu scoica shivaspeciale, Ochiul lui Shiva reprezinta de fapt cel de-al treilea ochi al lui Shiva, ochi simbolizand intelepciunea, stiinta, dar mai ales atotcunoasterea zeului Shiva, zeu al fertilitatii, care vegheaza asupra uniunii dintre barbat si femeie.

Mai multe despre zeul Shiva

In hinduism, zeul Shiva este unul dintre cei trei zei reprezentand Trimurti-ul: Brahma, Vishnu si Shiva. Ei controleaza viata semnificand totodata cele trei stari ale omului: visul, somnul si mersul; cele trei perioade ale zilei si cele trei capacitati umane: dorinta, cunoasterea si actiunea.

Zeul Shiva este portretizat cu patru maini purtand o flacara zornaitoare ce prevesteste creatia sau o toba care bate ritmul vietii. In frunte are cel de-al treilea ochi cu care ii arde pe cei ce indraznesc sa il priveasca, dar le ofera si intelepciunea sa transcendentala. Cel de-al treilea ochi are multiple semnificatii cum ar fi: Soarele, Luna, focul, ziua si noaptea. De asemenea, nimbul marginit de flacari al zeului hindus Shiva este interpretat ca fiind Cosmosul.

Ce simbolizeaza spirala de pe bijuteriile Shiva

Spirala pe care o puteti observa pe scoicile Shiva incorporate in pandantive sau cercei are si ea o insemnatate aparte. Ea simbolizeaza dezvoltarea, progresul si este un puternic protector impotriva energiilor negative. De aceea se crede ca bijuteriile Shiva au puterea de a insufla o stare de bine, de optimism si poarta noroc, aducand laolalta energiile pozitive.

Cercei din argint cu Ochiul lui Shiva semicilindrupandantive argint cu ochiul lui shivaPandantiv din argint Ochiul lui Shivainele din argint cu ochiul lui shiva

melc scoica shivaCum se formeaza scoica Shiva in natura

In natura, Ochiul lui Shiva este o scoica formata de un melc apartinand familiei Turbinidae (melcul turban). Melcul formeaza de fapt o data la doi ani un invelis pentru a se proteja de inamicii marini. Acest invelis este considerat o adevarata piatra semipretioasa de natura organica si este denumit Ochi de pisica sau Ochiul lui Shiva.

Bijuteriile cu Ochiul lui Shiva ce pot fi achizitionate din magazinul nostru online sunt lucrate manual. Monturile din argint Sterling 925 deosebite si modelul hipnotic al acestui tip de scoica confera bijuteriilor un aspect natural foarte modernist.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro