Google experimenteaza cu bijuterii

inel google passwordTitluri precum “Google vrea sa-ti inlocuiasca parola cu un… inel” sau “Inelul magic al lui Google ar putea ucide parola ta” fac inconjurul lumii. Ce se intampla de fapt?

Ei bine… ce se intampla de obicei: Google experimenteaza. Asta nu este nici o noutate, insa in ultima vreme Google experimenteaza cu bijuterii si urmareste sa fie din nou “user friendly”, adica sa ne faca experientele online cat mai confortabile.

Cel mai mare motor de cautare al lumii experimenteaza acum cu bijuterii pentru a mari nivelul de securitate online si a elimina necesitatea de a memora o multime de parole asa ca in curand te vei putea autentifica in conturile pe care le folosesti cu bijuteriile tale. Google foloseste chiar un inel pentru a face teste de autentificare.

inel googlePrimele semne ale acestei cercetari, primele idei din maretele planuri, ni se ofera intr-un document academic publicat in ianuarie 2013: Google’s Alternative to the Password. Aici se mentioneaza posibilitatea ca in loc de parole sa fie folosite bijuterii speciale, poate chiar cu port USB inclus. Sistemul va fi probabil asemenea celui de a folosi un token pentru accesarea conturilor bancare.

La RSA security conference din San Francisco din februarie 2013, Mayank Upadhyay, inginer de securitate Google, este prima persoana care vorbeste public despre acest experiment si mentioneaza ca scopul este acela ca oamenii sa devina mai familiari cu serviciile de Internet: “Everyone is familiar with an ATM. What if you could use the same experience with a computer?”.

Dupa conferinta, tot el a precizat ca Google foloseste deja un inel prototip care ar putea inlocui parolele token, insa nu a oferit detalii despre cum va functiona sistemul. Ceea ce ne intereseaza este intentia si faptul ca bijuteriile tale, la fel ca ale noastre vor face parte mai mult decat oricand din viata noastra tocmai pentru a ne-o face mai sigura, mai personala, si nu in ultimul rand mai… virtuala.

Tags: , ,

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro