Curata un colier de perle in 5 pasi

Bijuteriile cu perle au fost valoroase dintotdeauna si au fost apreciate pentru calitatile si aspectul lor deosebit. Se zvonea ca generalul roman Vitellius a vandut cerceii cu perle ai mamei sale pentru a finanta o campanie militara. Astazi, bijuteriile cu perle te cuceresc prin istorie, frumusete si alura si dintre toate aceste bijuterii, un loc aparte in inima doamnelor il are colierul de perle.

Princess, Choker sau Matinee, colierul de perle este poate cea mai rafinata bijuterie care in general nu lipseste din caseta de bijuterii a unei femei. Argintarie.ro iti ofera cele mai frumoase coliere de perle pe care le poti vedea cu un click aici. Iti voi arata 5 pasi pe care ii poti urma oricand acasa pentru a curata un colier de perle:

Pasul 1:

Alege o carpa mica, de bumbac sau alt material moale sau o carpa speciala de curatat bijuterii. Nu folosi niciodata un burete, o periuta de dinti sau o carpa abraziva pentru a curata un colier de perle. Gandeste-te cat de delicate sunt bijuteriile cu perle. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa cureti colierul de perle decat cu un material foarte fin.

Pasul 2:

Sterge cu delicatete fermecatoarele bijuterii cu perle dupa fiecare purtare si aseaza-le in casete de bijuterii. Asa te asiguri ca nu raman pete, grasimi sau alte urme de pe corpul tau si ca le pastrezi in conditii optime de temperatura si lumina. Inmoaie carpa cu cateva picaturi de apa si sterge usor, una cate una, perlele din colier. Retine: nu este nevoie decat de cateva picaturi de apa.

Pentru a curata colierul de perle nu este indicat sa folosesti solutii speciale de curatat bijuterii pe care le poti gasi in comert. Aceste solutii contin prea mult amoniac si nu trebuie sa intre in contact cu perlele.

Pasul 3:

Din cand in cand (de exemplu la fiecare a cincea curatare) este bine sa acorzi ceva mai multa atentie colierului de perle. Curata bijuteriile cu perle cu apa calda si sapun. Sapunul adaugat in apa trebuie sa fie un sapun cat mai delicat, nefiind indicati detergentii de vase. Incearca un sapun natural, fara parfum sau aditivi de culoare. La final, pentru a elimina orice urma de sapun, sterge colierul de perle cu o carpa uscata.

Pasul 4:

Incuietoarea colierului de perle poate fi stearsa cu solutie de curatat bijuterii. Poti folosi un betisor de urechi pentru a nu atinge perlele. In functie de material, vei alege o solutie de curatat potrivita. Argintul se curata foarte bine daca folosesti in plus putina pasta de dinti, dar daca ai o piatra semipretioasa la incuietoarea colierului, aceasta metoda nu este potrivita.

Pasul 5:

Ai terminat! Felicitari! Acum ai un colier de perle special, deosebit si atent ingrijit. 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro