Cercei cu perle din cele mai vechi timpuri…

De-a lungul timpului, cerceii cu perle au fost un simbol al perfectiunii. Perla este cunoscuta drept cea mai veche piatra pretioasa, iar timp de cateva secole a fost considerata si cea mai valoroasa. Un fragment din cea mai veche bijuterie cu perle, apartinandu-i unei printese din Persia din 520 i.Hr. este expusa la Louvre, in Paris.

Civilizatiile antice credeau ca perlele sunt simbolul lunii si ca au puteri magice. Potrivit unei legende chinezesti, luna este cea care are puterea de a crea aceste pietre pretioase, dandu-le acea stralucire unica si misterioasa. Exista chiar o varietate de perle despre care romanii credeau ca a fost obtinuta din lumina inghetata a lunii. In plus, in Roma, doar persoanele cu un anumit rang aveau voie sa poarte cercei cu perle. Mai mult, cuvantul latin pentru perla se poate traduce prin “unic”, subliniind faptul ca nu exista doua perle identice.

Bineinteles, cerceii cu perle ne duc cu gandul si la tabloul extrem de sugestiv al lui Vermeer, “Fata cu cercel de perla”, atat de cunoscut mai ales in ultima perioada, dupa aparitia filmului cu acelasi titlu. Pictorul reuseste prin contrastele de culoare si prin jocul de lumini sa evidentieze perfect frumusetea fetei subliniata de perla in forma de lacrima. Astfel, inca o data, cerceii cu perle sunt un simbol al frumusetii incontestabile, dar si al puritatii.

Datorita acestei semnificatii de puritate si inocenta, grecii considerau ca perlele trebuie sa faca parte din ritualul de nunta, astfel ca aceste bijuterii sunt si astazi in intreaga lume cadoul ideal pentru o mireasa. Cerceii cu perle sunt speciali si datorita faptului ca perlele sunt singurele pietre pretioase obtinute dintr-o fiinta vie, iar culorile sidefate dau un farmec aparte bijuteriilor, fie ca vorbim despre perlele  albe sau despre cele roz, auriu, gri, negru… (vezi aici)

Cu toate semnificatiile deosebite pe care le ascund aceste bijuterii, fie ca este vorba despre coliere, bratari sau cercei e greu de crezut ca exista vreo femeie careia nu i-ar placea sa aiba cateva perle in colectia ei. In plus, poti alege oricand dintre numeroasele modele de pe www.argintarie.ro ceea ce ti se potriveste pentru a adauga un aer de poveste tinutei tale.

Tags:

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro