De ce se ofera cadouri de Valentine’s Day?

cadouri de valentine's dayCu siguranta pana acum ati auzit cu totii de Valentine’s Day, sarbatoare ce a devenit din ce in ce mai populara si la romani in ultimii ani. Se pare ce noi, romanii, suntem printre cei mai iubitori europeni, pentru ca ne sarbatorim dragostea, pe iubitul sau iubita de doua ori pe an: de sarbatoarea traditionala, Dragobetele, pe 24 februarie, si de sarbatoarea imprumutata, Valentine’s Day, pe 14.

Putini stiu insa de ce se ofera cadouri de Valentine’s Day? sau care este povestea din spatele acestei sarbatori. De aceea, ne-am gandit sa va povestim cateva dintre numeroasele legende pe care le ascunde ziua de 14 februarie.

O legenda spune ca Valentine’s Day se sarbatoreste in cinstea Sf. Valentin, un preot din secolul III din Roma. Cand Imparatul Claudiu al II-lea a hotarat ca barbatii singuri erau soldati mai buni decat cei care aveau sotii si familii, el a scos casnicia in afara legii. Sf. Valentin, realizand ca aceasta este o nedreptate, a continuat sa-i casatoreasca pe tinerii indragostiti in secret, insa atunci cand a fost descoperit, imparatul a ordonat sa fie ucis.

Alte legende spun ca el ar fi fost un prizonier in inchisorile Romei, care a trimis prima felicitare de dragoste pentru o tanara – probabil fiica unui paznic al inchisorii, care il vizita. Inainte de moartea sa, ar fi scris o scrisoare semnata From your Valentine, expresie ce se foloseste inca si astazi. Este un mesaj de Valentine’s care poate insoti si cadourile tale de Ziua Indragostitilor.

Fie ca e vorba despre aceste legende, despre festivalul pagan al fertilitaii la romani dedicat zeului Faun, sau despre multe alte variante pentru Valentine’s Day, un lucru e cert: nu este nevoie de o zi speciala pentru iubire, dar ne bucuram sa avem o zi in care sa o sarbatorim asa cum merita. De aceea, poti si tu sa-ti arati iubirea fata de cel/cea draga prin cadouri speciale de Valentine’s Day. Poti alege sa-i oferi un pandantiv inima care se deschide pe care EA il va purta cu drag. Cercei cu inimioare si, un set de bijuterii din argint cu cristale rosii, cercei si bratari cu perle sau, de ce nu, poate ca e momentul sa faci pasul cel mare si sa-i oferi inelul de logodna. Pentru acestea si multe alte idei te asteptam in categoria Cadouri bijuterii de Valentine’s Day.

Tags:

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro