Fascinatia bijuteriilor cu topaz

bijuterii cu topazBijuteriile cu topaz sunt printre cele mai deosebite bijuterii, datorita variatiei de culori in care se regasesc, dar si datorita unei istorii de-a dreptul fascinante.

Cuvantul topaz provine din sanscrita si inseamna foc. Bijuteriile cu topaz au capatat notorietate in istorie, aceasta piatra fiind cunoscuta pentru o lunga perioada de timp ca “diamantul Braganza” sau “diamantul printului Regent”, intrucat a ajuns la curte in perioada acestuia. Faimosul “diamant Braganza” a disparut dupa moartea regelui John VI si nici pana astazi nu se stie exact unde este. Unii considera ca ar fi ascuns in coroana portugheza. Astazi, bijuteriile cu topaz sunt expuse in numeroase muzee in jurul lumii pentru cei pasionati, dar si pentru cei care vor sa le descopere misterul.

Ce efecte asupra sanatatii au bijuteriile cu topaz?

inel cu topazSe crede ca aceste pietre semipretioase regasite adesea in bijuterii din argint au si efecte benefice asupra sanatatii. Astfel, cea care poarta inele cu topaz isi va gasi mai usor calmul, linistea, aceasta piatra ajutand psihicului. Vindecarea altor boli precum artrita sau disfunctii ale articulatiilor este de asemenea pusa si pe seama unor pietre semipretioase precum topazul. Din punct de vedere emotional, se spune ca bijuteriile cu topaz alunga tristetea si ajuta la dezvoltarea capacitatilor intelectuale, dand si o stare de calm celor care le poarta.

Culorile bijuteriilor cu topaz

Bijuteriile cu topaz si-au capatat renumele prin aspectul impecabil, fin, senin. Topazul bleu este adesea confundat cu aquamarinul, diferenta dintre cele doua pietre nefiind sesizabila cu ochiul liber. Bijuteriile cu topazul albastru inchis, precum cerceii din imagine (stanga, sus), sunt perfecte daca esti in cautarea unor accesorii care sa-ti completeze un look elegant, cu un strop de imperialism de invidiat. Bijuteriile cu topaz mistic au si ele o multime de admiratoare in intreaga lume, fiind usor de asortat si pretabile atat tinutelor de zi, cat si celor de seara, pentru ocazii speciale. Topazul de culoare galbena este cunoscut ca fiind piatra celor nascuti in noiembrie sau a celor care aniverseaza 4, 19 sau 23 ani de casatorie.

Legendele pietrelor semipretioase topaz

Si cum orice piatra pretioasa sau semipretioasa are si legende ce nu dispar niciodata, grecii  considerau ca topazul are puteri magice, facandu-i chiar invizibili pe cei care il purtau, in timp ce egiptenii il vedeau ca pe un fel de amuleta protectoare. Romanii erau siguri ca bijuteriile cu topaz ajuta la imbunatatirea vederii.

Bijuteriile unice cu topaz albastru, cum sunt acestea, par a fi “atinse de splendoarea soarelui”, devenind un simbol de iubire si afectiune. Pe Argintarie.ro vei admira cateva bijuterii deosebite si vei gasi o idee pentru cadoul de Florii printre fascinantele modele de bijuterii cu topaz din 2014.

Tags:

Leave a Reply

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro