De ce sa porti bijuterii din argint cu perle?

Bine te-am regasit, draga cititorule!

Astazi iti voi vorbi despre o bijuterie speciala, ce poate fi numita “bijuteria bunicii” datorita bogatei ei mosteniri dar si folosirii din cele mai vechi timpuri, dar totodata “bijuteria care nu se demodeaza niciodata” – da! are pur si simplu o putere magica. Ceea ce este cu adevarat spectaculos la aceasta bijuterie este provenienta ei pe care o cunoastem cu totii atat de bine: ea este un organism viu si este compusa din straturi de sidef.

Se spune ca perlele sunt primele bijuterii cunoscute de om si poate de aceea in jurul lor s-au nascut atatea legende. Persanii “vedeau” in ele lacrimile zeilor, grecii spuneau ca perlele sunt aduse de scoici din alte lumi, iar romanii le asociau cu fertilitatea. Exista consemnari ale bijuteriilor cu perle chiar si in textele biblice: Vechiul Testament, Coran şi Talmud. Perlele au aparut in Europa in timpul domniei lui Alexandru cel Mare insa romanii au fost cei care au folosit perlele ca bijuterii, impodobind orice cu ele: atat hainele, cat si alte obiecte de ornament. Iata de ce porti bijuterii cu perle… pentru a face parte din istoria lor impresionanta.

inel din argint cu perlecercei din argint cu perlemedalion argint cu perlacercei cu perle

Renasterea a ridicat rangul perlelor la cel mai inalt nivel, transformandu-le in bijuterii personale ale personalitatilor vremii. Regina Elisabeta Intai a purtat cate sapte siraguri de perle si a fost posesoarea unei rochii in care erau cusute 3.000 de perle. In secolul al XIX-lea perlele au devenit cea mai populara bijuterie, ea incepand sa fie folosita in stare pura, fara taieturi, cizelari sau modificari artificiale. Asadar, porti bijuterii din argint cu perle pentru a te simti ca o regina.

colier din argint cu perlecolier de perlebijuterii cu perlecolier lung de perle

Astazi marea majoritate a perlelor disponibile sunt “de cultura”, adica perle produse prin introducea artificiala a nucleului generator in speciile de moluste, cultivate si recoltate la fermele de perle. Forma unei perle variaza de la perfect rotunda la semi-rotunda, la ovala, picatura si forma baroca (aceasta din urma referindu-se la formele asimetrice). Marimea unei perle se calculează masurand diametrul in milimetri. Pot sa fie perle mai mici de un milimetru dar si perle care ajung la 20 de milimetri. Culoarea unei perle poate varia de la alb-argintiu la negru dar ele pot capata, prin vopsire, o multitudine de nuante.

bratari din argint cu perlebratara argint cu perle negrebratara cu pietre ametist si perlebratara casual cu perle

O bijuterie din argint cu perle este  cadoul perfect pentru orice femeie pe care o pretuiesti. Indiferent de varsta, stil, profesie sau ocazie aceasta bijuterie reprezinta cadoul ideal. Dragul meu nu-ti face griji in ceea ce priveste alegerea bijuteriei caci perlele nu dau niciodata gres. Poti alege un pandantiv de argint cu perla, o bratara, o pereche de cercei, un inel sau un colier … atata vreme cat perla este “vedeta” cadoului tau, nu ai cum sa gresesti!  Bijuteriile din argint cu perle pot fi purtate in atat de multe contexte, indiferent de stilul partenerei tale, deoarece un singur lucru au in comun toate aceste bijuterii din care poti alege : eleganta!

Timpul nu a stat in loc: in vremurile noastre moderne lucrurile s-au schimbat considerabil deoarece astazi nu doar dimensiunea bijuteriei cu perla este cea care contează ci si combinaţia de perle in sine a devenit mult mai importanta. Culoarea, marimile si asocierile  sunt cele care dau farmec si stil purtatoarei. Iar tu, cel care le daruieste faci printr-un gest discret  si elegant cea mai reusita  declaratie de dragoste!

Indrazneste!

Daruieste o bijuterie din argint cu perle!

Tags:

Comments are closed.

Cele mai recente bijuterii din argint

 

Copyright © Argintarie.ro. Toate drepturile rezervate.

SC Net Vision International SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696. ANPC
Argintarie.ro - Magazin online de bijuterii din argint este proprietate a NetVision International SRL si se desfasoara dupa urmatorul Regulament

Creat si dezvoltat de: Creative-Design.ro